Újabb közlekedési akció számokban- ezúttal Pápán és környékén

2022. 12. 01., cs - 12:25
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az egyenruhások 80 jogsértést tártak fel.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közúti közlekedéssel kapcsolatos jogsértések számának csökkentésére, a baleseti helyzet javítására, valamint az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése. Az egyenruhások ezért folyamatosan ellenőrzéseket tartanak a megye közútjain. A legutóbbi akció 2022. november 30-án Pápát és a környező településeket érintette.

Az akció során a rendőrök 80 jogsértést tártak fel. Az ellenőrzés alkalmával 19 fővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, közülük 17 személy a biztonsági övet nem használta, 1 járművezető a sebességet lépte túl és 1 ember ittasan ült a volán mögé. Helyszíni bírsággal sújtottak továbbá 30 sofőrt, köztük 5 esetben az előzés és az elsőbbségadás szabályait szegték meg, 11-en kézben tartották a mobiltelefonjukat vezetés közben, 7-en szabálytalanul kanyarodtak, 2 fő a gyermekbiztonsági rendszert nem használta, 2-en egyéb kisebb fokú szabályszegést követtek el, míg 3 járművezető autójának műszaki állapota nem volt megfelelő. Egy sofőrrel szemben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek külföldi hatósági jelzés jogosulatlan belföldi használata miatt.

Ne feledjék, hogy az utak biztonságáért, és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben!

... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Szabó János

A siklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 68 éves férfi eltűnése kapcsán.

 

A lopott kártyával fizettek

A mezőkövesdi rendőrök elfogták az a két asszonyt, akik egy bogácsi kempingből eltulajdonított bankkártyával különböző üzletekben cigarettát és élelmiszereket vásároltak.

 

Közös akciót tartottak

A Szendrői Rendőrőrs illetékességi területén a fakitermelés végzése, illetve a faanyag kereskedelmének és szállításának ellenőrzése volt a feladat.

 

Kamerát lopott, azonban látták

Egy okos kamerával a kabátja zsebében akart távozni egy szegedi üzletből egy helybeli férfi, aki azonban az áruért nem fizetett. A rendőrök elfogták.