Újra buszsávellenőrzés

2022. 05. 10., k - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Kétnapos célzott ellenőrzést tartottak a fővárosi rendőrök.

Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében 2022. április 28-án és 29-én ismét ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ.

A kétnapos ellenőrzés során az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt negyvennyolc helyszíni bírságot alkalmaztak, hét járművezető pedig közigazgatási bírságot kapott.

A rendőrök minden észlelt jogsértés esetén intézkedtek, így többek között buszsávban közlekedés miatt harminckilenc esetben, a buszsávban és a kerékpársávon várakozás miatt egy-egy alkalommal, ötször záróvonal átlépés, egy alkalommal vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, egyszer pedig fólia szabálytalan használata miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Tilos jelzésen való áthaladás miatt hét esetben pedig közigazgatási bírságot alkalmaztak.​​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.