Vádat emelhetnek a férfi ellen, aki ittasan okozott halálos közúti balesetet

2022. 03. 22., k - 14:29
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy megyei rendőrök befejezték a nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020 decemberében Büssü külterületén egy személygépkocsival közlekedő sofőr nem az időjárási viszonyoknak megfelelően vezetett, ezért letért az útról és árokba hajtott. A baleset során a jármű egyik utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 30 éves kazsoki férfit halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nyomozók a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték és az eljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészség részére.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.