Vadriasztó prizmák a 22-es számú főúton

2022. 06. 10., p - 11:25
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A vadelütéssel végződő közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében Nógrád megyében is vadriasztó prizmákat helyeztek el a szakemberek.

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által beszerzett kétszáz vadriasztó prizmából a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével 2022. június 10-én Salgótarján külterületén, a 22-es számú főúton 80 darabot helyeztek ki. A hatóság tagjai a prizmákat olyan útszakaszokon erősítik a terelőoszlopokra, ahol az utóbbi időszakban több alkalommal fordult elő vadelütéssel járó közúti közlekedési baleset.

A kék fóliás optikai vadriasztó prizmák az érkező járművek fényszóróinak a fényét megtörik és bevetítik arra a területre, ahol a vadak mozognak, így a jármű elhaladásakor egy stabil optikai riasztókerítés jön létre, ami várhatóan elriasztja őket a közúti forgalomtól. Az optikai terelőoszlopra rögzített eszköz tartósan ellenáll a környezeti hatásoknak, a nagy hőingadozásnak, a magas hőmérsékletnek és a napsugárzásnak, egyéb időjárási viszontagságoknak, valamint a sózás maró hatásának is.

A telepített eszközök - a szakemberek reményei szerint -, segítik majd a vadelütéssel végződő közúti közlekedési balesetek számának csökkentését.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.