Vajon mi volt ilyen sürgős?

2022. 12. 29., cs - 09:31
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A legnagyobb összegű büntetésre számíthat az az autós, aki Szenteste délutánján Tamásiban a megengedett sebesség csaknem háromszorosával közlekedett.

Mint arról már többször beszámoltunk, Tamásiban és környékén számos kirívó gyorshajtást rögzítettek kollégáink az elmúlt pár hónapban. Ezúttal talán az idei év rekorderét kapták lencsevégre.

Szenteste délutánján folytattak sebességellenőrzést a városban, amikor egy külföldi rendszámú BMW közeledett a kamera felé. A készüléket kezelő, sokat látott, kollégánk maga is meglepődött a száguldozás láttán. Az autó sofőrje ugyanis 126 méterre a traffipaxtól és a rendőrautótól 140 km/h-s sebességgel akadt lencsevégre. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 50 km/h. A sofőr tehát csaknem 300 százalékkal lépte túl a sebességhatárt.

A jármű vezetője ezért a mutatványért a legmagasabb összegű, 300.000 forintos pénzbírságra számíthat.    

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindenkit a szabályok betartására kérünk. Magyarországon is óriási baleseti kockázatot jelent a gyorshajtás. A fentebb leírt sebességtúllépés esetén, lakott területen különösen, egy útra guruló labda, egy óvatlanul az úttestre lépő gyalogos vagy akár egy forgalmi okból lassító autós felbukkanása esetén esélytelen elkerülni az ütközést. Kérünk mindenkit közlekedjen felelősséggel, hiszen az utakon nem csak magunkért, hanem az ott közlekedő többi emberért is felelősek vagyunk cselekedeteinkkel!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.