Vezessenek óvatosan!

2023. 02. 04., szo - 06:07
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Erős szél, a magasabban fekvő területeken és északon hó nehezítheti a közlekedést hétvégén.

A meteorológia előrejelzések szerint péntektől több megyében, szombaton szinte az egész országban viharos erejű széllökések, a magasabban fekvő területeken és északon újabb havazás várható. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság az időjárási prognózisra való tekintettel az alábbi közlekedési tanácsokkal szolgál:

-   Viharos szélben csökkentse a sebességét, fokozott figyelemmel közlekedjen és tartson nagyobb követési távolságot!
-   Nagy szélben nem tanácsos olyan pótkocsit és utánfutót vontatni, amely könnyű és nagy az oldalfelülete, mert az erős szél könnyen felboríthatja!
-   A viharos széllökések kiszámíthatatlanok. Két kézzel, erősen tartva fogja a kormányt, főként erdős részről nyílt területre közlekedve!
-   Óvakodjon a hirtelen kormánymozdulatoktól!
-   Magas építésű járművek, teherautók, kamionok előzésekor a szél irányától függően számítson hirtelen fellépő oldalszélre vagy annak megszűnésére!
-   A gyalogosoknak, kerékpárosoknak hagyjon a szokásosnál nagyobb oldaltávolságot!
-   A havas, csúszós úton tartson a szokásosnál nagyobb követési távolságot, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, lassabban közlekedjen! Kerülje a hirtelen fékezést! 

 

... hogy mindenki hazaérjen!    


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.