112: életmentő összefogás

2022. 04. 01., p - 09:41
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy idős férfi eldobta volna életét Budapesten, de a Hívásfogadó Központ munkatársa, a rendőrök és a mentők időben közbeléptek.

A Miskolci Hívásfogadó Központba 2022. március 31-én hajnalban érkezett hívás. Az elkeseredett telefonáló azt mondta, hogy vonat elé veti magát, ha pedig hívását átkapcsolják a rendőrségre vagy a mentőknek, bontani fogja a vonalat. Az operátor több mint fél órán keresztül szóval tartotta a férfit, akitől a keresztnevét sikerült megtudnia, azt, hogy 70 éves, és hogy valahol a XVII. kerületben, a vasút közelében tartózkodik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai ennyi információ alapján annyira leszűkítették a betelefonáló lehetséges személyét, hogy a XVII. kerületi rendőröket már konkrét címre tudták irányítani. Az idős, zavartan viselkedő férfihoz mentőt hívtak, akik kórházba vitték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.