A biztonságos belvárosért

2022. 06. 12., v - 15:28
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, Belváros-Lipótváros Önkormányzata, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BFKH Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály munkatársaival közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak 2022. június 11-éről 12-ére virradóan a főváros V., VI. és VII. kerületében.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők – köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

A rendőrök több mint háromszáz igazoltatást végeztek, tíz embert fogtak el vagy állítottak elő körözés, ittas vagy engedély nélküli járművezetés, garázdaság és rongálás miatt. Az akció során mintegy kétszáz gépjárművet ellenőriztek, 74 esetben pedig alkoholszondát is alkalmaztak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott, így eljárás indult. Közlekedési és egyéb szabálysértések miatt a rendőrök mintegy 30 embert részesítettek közigazgatási vagy helyszíni bírságban, illetve kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

A razzia során a társhatóságok hat szórakozóhely működését ellenőrizték, melynek során kisebb hiányosságokat tártak fel a tűzvédelmi szabályok, nyugtaadás vagy az alkalmazottak bejelentése terén.​​

Fotó: Béres Attila, Zsaru magazin


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.