A budapesti rendőrök a 23-as és a 24-es villamosvonalat ellenőrizték

2023. 04. 17., h - 08:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A járőrök a közlekedési szabályok betartását is figyelték, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében a Keleti pályaudvarról induló villamosvonalat ellenőrizték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2023. április 12-én ellenőrizték a 23-as és a 24-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a villamosokon a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak. A megállóhelyek környékén egy emberrel szemben közterületen történő szeszesital fogyasztás miatt helyszíni bírságot szabtak ki, illetve elfogtak egy férfit, akit szabálysértési elzárás miatt köröztek, mert nem fizetett ki egy korábbi pénzbírságot.

A rendőrök a megállók környékén a közlekedési szabályok betartását is ellenőrizték, amely során három autóssal szemben helyszíni bírságot szabtak ki irányjelzés elmulasztása, lejárt műszaki érvényesség és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.