A budapesti rendőrök életet mentettek Angyalföldön

2021. 01. 15., p - 12:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapest rendőrfőkapitánya jutalomban részesítette a négy rendőrt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2020. december 29-én az esti órákban érkezett bejelentés arról, hogy egy XIII. kerületi társasházban tűz keletkezett. 

Krizsán János r. törzsőrmester, Nyíri Tamás r. törzsőrmester, Perger Tibor r.őrmester a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának járőrei, valamint Németh Tamás r. főtörzsőrmester a BRFK Közrendvédelmi Főosztály beosztottja a bejelentést követő néhány percen belül a helyszínre érkeztek, ahol a lakás ajtaját nyitva találták.

Az égő lakásból a sokkos állapotban lévő 85 éves nőt a járőrök azonnal kivitték, majd átadták a mentőknek.

Krizsán János r.törzsőrmester és Perger Tibor r.őrmester az idős nő kimentése után visszamentek a lakásba, és megbizonyosodtak arról, hogy a lakásban senki nem tartózkodik.

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért a négy rendőrt 2021. január 11-én elismerésben és jutalomban részesítette.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.