A gyors segítség életet mentett

2024. 03. 05., k - 10:28
Készenléti Rendőrség

A Készenléti Rendőrség munkatársai emelték ki egy balesetben érintett jármű beszorult sofőrjét Balatonfűzfőn.

A Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság orosházi osztályának járőrei, Végh Zoltán r. törzszászlós, Fekete Alex r. törzsőrmester és Farkas István r. törzsőrmester március 4-én reggel éppen egy képzésre tartottak, amikor Balatonfűzfőn, a 71-es főút és a Rákóczi utca kereszteződésénél egy közlekedési balesetet észleltek. Egy gépkocsi ütközött egy nyerges vontatóval. Azonnal odamentek, és látták, hogy a gépkocsi sofőrje, egy 42 éves férfi beszorult az autójába. A készenléti rendőrök kézzel felfeszítették az Opel beragadt ajtaját, közben próbáltak kommunikálni a sérülttel, aki sokkos állapotban volt. Majd látták, hogy a jármű motorházteteje füstöl, és a motortérből gyúlékony folyadék ömlik az úttestre – tartani lehetett attól, hogy kigyullad –, ezért kiemelték a vezetőülésből a sofőrt, és egy plédre fektették biztonságos távolságra az autótól. A mentőket a helyszínen tartózkodók értesítették.  

A súlyosan sérült férfit a rendőrök további ellátásra átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik a veszprémi kórházba szállították.

A baleset körülményeit a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vizsgálja.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.