A menekülteknek szánt adományt dézsmálták

2022. 03. 09., sze - 14:43
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Nyugati pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőrök állítottak elő két fiatalt, akik a menekülteknek szánt adományokból vittek el rendszeresen. Mindkettőt körözték, egyiküket szabálysértés, a másikat eltűnés miatt.

Az egyik segélyszervezettől fordultak a Nyugati pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőrökhöz 2022. március 8-án 18 óra után, mert két fiatal napok óta visszajárt, és az ukrajnai háború elől menekülők részére felajánlott élelmiszerekből saját maguknak pakoltak. A Készenléti Rendőrség járőrei igazoltatták őket; kiderült, hogy a 27 éves kunszentmártoni férfit szabálysértési elzárás miatt, a 16 éves budapesti lányt pedig eltűnés miatt körözik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást, a körözött férfit őrizetbe vették, a lányt gyermekvédelmi intézetbe vitték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség erői a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Kapcsolódó anyag: A BRFK és a társszervek kedden 4283 menekültet fogadtak a fővárosi pályaudvarokon.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.