A szemfüles kmb-s azt hitte rosszul lát…

2022. 09. 08., cs - 12:30
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

19-re húzott lapot az a 46 éves mohácsi férfi, aki egy aznap vásárolt utánfutót húzott autója után. A hiba csak az volt, hogy a pótkocsi műszaki érvényessége 21 éve lejárt, s pechjére nem messze otthonától bátai kollégánk megállította.

A Bátaszéki Rendőrőrs körzeti megbízottja az 56-os főúton tartott álló ellenőrzést, amikor egy sárga színű pótkocsit húzó autó tűnt fel neki szeptember 7-én délután, ezért megállította. Ellenőrizte a sofőr, a kocsi és az utánfutó adatait is. Munkatársunk először azt hitte, rosszul lát, de nem. A pótkocsi okmányában és a nyilvántartórendszerben talált adatok szerint annak műszaki érvényessége lejárt már több mint 21 éve.  

A sofőr elmondta, hogy az utánfutót aznap vásárolta Székesfehérváron, s éppen Mohácsra tart vele. Az adásvétel során az új tulajnak is feltűnt, hogy az utánfutó műszakija már jó régen lejárt, de mivel volt rá érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ezért gondolta, hogy elindul vele haza, s majd otthon leműszakiztatja.

Kollégánk a hihetetlennek tűnő intézkedés végén szabálysértési feljelentést tett a jármű vezetőjével szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.