Államhatáron átlépő bűnüldözési gyakorlat

2023. 02. 02., cs - 14:24
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az államhatáron is átlépő bűnüldözési gyakorlat után élesben is feltartóztattak egy bűncselekményben érintett autót és annak utasait a rendőrök az M3-as autópályán.

A határon is átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja és a Sátorlajújhely-Slovenské Nové Mesto magyar-szlovák kapcsolattartási szolgálati hely.

A magyar és szlovák rendőrök közös gyakorlatának többek között az volt a célja, hogy közösen szimulálják az államhatáron átlépő bűnüldözést. A 2023. február 2-án végrehajtott gyakorlat azt feltételezte, hogy egy migránsokat szállító autó a rendőri jelzésre nem áll meg és Magyarország területéről Szlovákia felé tart. Az autót pedig a magyar és szlovák rendőrök közös erővel feltartóztatják, és ellenőrzés alá vonják annak utasait.

Az akció céljai között szerepelt még az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő szükséges intézkedések gyakorlati megvalósítása.

Infobox:

A gyakorlaton részt vett a:

Borsod-Abaúj-Zemplén VMRFK Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály Emődi Autópálya Alosztály, Encsi Autópálya Alosztály, Forgalomellenőrző Alosztály,

A Borsod-Abaúj-Zemplén VMRFK, a Heves Megyei VMRFK, a Szabolcs-Szatmár-Bereg VMRFK, Hajdú-Bihar VMRFK Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai,

a Kassai Kerületi Rendőr Igazgatóság munkatársai.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.