Azonnal cselekedett

2024. 02. 12., h - 11:29
Készenléti Rendőrség

Készenléti rendőr nyújtott elsősegélyt egy férfinak, aki epilepsziás rohamot kapott.

A Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság munkatársa, Jeleskov Patrick Márk r. törzsőrmester 2024. február 11-én délután, Csanádpalota autópálya-határátkelőhelynél látott el szolgálatot, amikor hangos segélykiáltásra lett figyelmes. Az egyik autóból egy hölgy azt kiabálta, hogy „valaki segítsen, mert meghal a férjem!”. A határrendész odaszaladt az autóhoz az útlevélkezelő fülkéből, és látta, hogy egy férfi egész testében remeg, rángatózik, és a szájából véres hab ürül, feltehetően epilepsziás rohamot kapott. Kiemelte az autóból és a földre fektette, majd a fejét oldalra fordította, hogy a habos vér kifolyjon a szájából. Közben a román kollégák értesítették a mentőket, akik a helyszínre érkezést követően ellátták a férfit, majd további kezelésre kórházba szállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.