Belvárosi razzia

2022. 04. 10., v - 15:11
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, Belváros-Lipótváros Önkormányzata, BFKH V., VI., VII. Kerületi Hivatalok, valamint a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak 2022. április 9-én éjszaka a főváros V., VI. és VII. kerületében.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők ­– köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

A rendőrök több mint 700 igazoltatást végeztek, 19 embert fogtak el vagy állítottak elő kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és lopás miatt, valamint két embert körözés miatt. A rendőrök további két ember orvosi ellátására is intézkedtek.

Az akció során 246 gépjárművet ellenőriztek, 133 esetben pedig alkoholszondát is alkalmaztak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott.

Kisebb közlekedési szabálysértések miatt hat, egyéb szabálysértések miatt négy feljelentés készült. A rendőrök záróvonal átlépése, köztisztasági szabálysértés, kötelező haladási irány megszegése és hatósági engedély hiánya miatt összesen öt esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Nyolc embert közigazgatási bírsággal sújtottak kanyarodási szabályok és behajtási tilalom megsértése, valamint ittas vezetés miatt.

A razzia során kilenc szórakozóhely, valamint négy szálláshely működését is ellenőrizték az V. és VII. kerületek területén, amely eredményeként a társhatóságok négy esetben alkalmaztak bírságot és kezdeményeztek egyéb eljárást.

A hétvégihez hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban.​

​ 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.