Biztonságos buszjárat

2023. 05. 25., cs - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében a 148-as busz vonalát ellenőrizték a rendőrök.

Budapesti Rendőr-főkapitányság a  Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2023. május 17-én ellenőrizték a 148-as buszt, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a rendőrök a buszon jogsértést nem tapasztaltak, az egyik megállóban elfogtak egy férfit, akit zsarolás miatt köröztek, a megállók környékén pedig egy forgalomból kivont kocsival közlekedő vezető ellen szabálysértési feljelentést tettek, egy férfi pedig záróvonalon áthaladás miatt helyszíni bírságot kapott.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.