„Biztonságos digitális lét”

2024. 02. 12., h - 15:25
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A témáról nem lehet eleget beszélni – most a leendő polgárőröknek, a rendészeti technikum és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak tartottak képzést, amelynek házigazdája a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt.

A Rendőrségi Igazgatási Központban, Budapesten tartott szakmai továbbképzést 2024. február 12-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Polgárőr Szövetség, amit Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese, dr. Pál Adrián r. ezredes nyitotta meg.

A 350 résztvevőnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a BRFK Bűnmegelőzési Osztály munkatársai tartottak előadást, házigazdája Szécsényi András influenszer volt.

A résztvevők tájékoztatást kaptak az internet veszélyeiről, az adathalászatról, a tudatos internethasználatról és tapasztalatokról, valamint olyan prevenciós tartalmakról, amelyeket munkájuk során hasznosítani tudnak. Az előadások végén interaktív kerekasztalbeszélgetésen vehettek részt a polgárőrök a BRFK Nyomozó Főosztály, a Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály, a Bűnmegelőzési Osztály és a Gyermek és Ifjúságvédelmi Alosztály munkatársaival.

A képzést Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke zárta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.