Biztonságos utazás Budapesten

2021. 11. 19., p - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Most a 4-es metró vonalán tartottak ellenőrzést a fővárosi rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön és azok környezetében tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2021. november 17-én a 4-es metrót és megállóhelyeinek környékét ellenőrizték.

Az egész napos akcióban a résztvevő rendőröknek a szerelvényeken nem, kizárólag a metrómegállókban vagy azok környékén kellett intézkedniük.

Négy embert fogtak el és állítottak elő; közülük kettőt szabálysértési ügyben, míg másik kettőt büntetőügyben körözték.

Közterületen történő alkoholfogyasztás miatt pedig három embert vontak felelősségre.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatóak.

​ 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letörte a csapórudat

A zalaegerszegi rendőrök nyomozást indítottak a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügyben.

 

Rabló állhat bíróság elé

Egy kecskeméti férfi egy áruházból kísérelt meg néhány dolgot ellopni, de a biztonsági őr észrevette. A gyanúsítottat a rendőrök a rutin, a személyismeret és a szerencse segítségével fogták el.