Családegyesítés rendőri segítséggel

2022. 03. 05., szo - 06:45
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK és a társszervek pénteken 3203 menekültet fogadtak a fővárosi pályaudvarokon. Segítettek egy család egymástól elszakadt tagjainak is egymásra találni - videó.

Az ukrajnai háború elől 2022. március 4-én 3203 ember, köztük 517 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 82 ember, köztük 51 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg.

Egy Kijevből menekülő család tagjai nem tudtak ugyanarra a vonatra szállni, ráadásul a többiektől elszakadt fiatal nő mobilja is lemerült. A budapesti rendőrök segítségével pénteken a Nyugati pályaudvaron találtak ismét egymásra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség erői a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.