Csomagtartóból az előállítóba

2022. 03. 20., v - 10:23
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A pilisvörösvári járőröket próbálta átverni egy csomagtartóban utazó férfi, „Gyuláról” kiderítették, hogy Gábor és körözik.

A 2022. március 17-én délutáni rendőri intézkedés nem egy jármű véletlenszerű kiválasztásával kezdődött. A járőrök azért állították meg a kocsit, mert a csomagtartóban szokatlan rakományt vettek észre a szélvédőn keresztül. Egy férfi kászálódott ki a félreállított járműből. A sofőr és másik két utasa adatainak ellenőrzésekor nem merült fel probléma, ám a csomagtartós férfi által okmányok hiányában bediktált adatokkal a nyilvántartásban nem találtak egyezést, „Gyula” nem létezett.

Személyazonosságának tisztázása a rendőrőrsön folytatódott, az előállított férfiről pedig nem sokkal később kiderítették, hogy nem Gyula, hanem Gábor. A félrevezetési kísérlet szándékos volt, ugyanis neve mellett ott villogott a rendszerben egy elfogatóparancs. A Tatai Rendőrkapitányság bűncselekmény elkövetése miatt adott ki ellene körözést.

A pilisvörösvári járőrök átadták tatai kollégáiknak a 31 éves K. Gábort, majd szabálysértési feljelentést tettek ellene, mivel a valótlan adatok megadásával személyazonosságának igazolásával kapcsolatos kötelezettségét megszegte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam