Egy csőrös bébicsőszei

2021. 04. 20., k - 07:10
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kistarcsai Rendőrőrs udvarán csipogott magányosan egy kismadár, a rendőrök ideiglenes nevelőszülőkké alakultak.

Az őrs épületében zajlott a szolgálat átadás-átvétel 2021. április 19-én, a nyitott ablakon madárcsicsergés hallatszott. A tavaszt idéző idillt egy idő után a rendőrök gyanakvása oszlatta el, a csicsergés inkább hatott keserves csipogásnak. Kirajzottak az udvarra, ahol a fűben egy pórul járt madárkát találtak.

Árvaságát ideiglenesen megszüntették, az épületben talált eszközökből házi inkubátort gyártottak és a környéken előforduló, éhesen kóborló állatoktól mentes helyre tették. Az óvintézkedéseknek hála a fióka túlélte az egyedüllétet, nem sokkal később visszatérő szüleivel együtt tovább (sz)állt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Becsapott eladó

A Csornai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ismeretlen csaló ellen, aki egy internetes alkalmazáson hirdető nőt vert át.

 

Mentési gyakorlat

A vízirendészek a társszervek bevonásával gyakorlatoztak Tiszafüreden. A bemutató során két csónak összeütközését szimulálták a Tisza-tavon, majd a vízbe esett, úszni nem tudó ember mentését mutatták be.

 

Fél hónap alatt 51 elfogás

A BRFK akciójában 51 embert fogtak el, köztük egy emberölés bűntett kísérlete miatt körözött férfit.

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.