Egy csőrös bébicsőszei

2021. 04. 20., k - 07:10
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kistarcsai Rendőrőrs udvarán csipogott magányosan egy kismadár, a rendőrök ideiglenes nevelőszülőkké alakultak.

Az őrs épületében zajlott a szolgálat átadás-átvétel 2021. április 19-én, a nyitott ablakon madárcsicsergés hallatszott. A tavaszt idéző idillt egy idő után a rendőrök gyanakvása oszlatta el, a csicsergés inkább hatott keserves csipogásnak. Kirajzottak az udvarra, ahol a fűben egy pórul járt madárkát találtak.

Árvaságát ideiglenesen megszüntették, az épületben talált eszközökből házi inkubátort gyártottak és a környéken előforduló, éhesen kóborló állatoktól mentes helyre tették. Az óvintézkedéseknek hála a fióka túlélte az egyedüllétet, nem sokkal később visszatérő szüleivel együtt tovább (sz)állt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.