Egy elfogás, négy feljelentés

2023. 05. 02., k - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében az M2-es metró vonalát ellenőrizték a rendőrök.

Budapesti Rendőr-főkapitányság a  Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2023. április 25-én ellenőrizték az M2-es metró vonalát, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a rendőrök a metrón jogsértést nem tapasztaltak, a megállókban és azok környékén elfogtak egy lopásért körözött férfit, négy esetben szabálysértési feljelentést tettek tiltott helyen várakozásért, közterületen történő alkoholfogyasztásért pedig egy személyt figyelmeztettek. A metró útvonala mentén tapasztalt közúti közlekedési jogsértések miatt összesen tizenegy bírságot szabtak ki, többek között buszsáv jogosulatlan használata, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, záróvonal átlépés és biztonsági öv hiánya miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.