Egy járat – két elfogás

2022. 10. 01., szo - 11:42
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében a 99-es busz vonalát ellenőrizték a rendőrök.

Budapesti Rendőr-főkapitányság a  Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. szeptember 30-án ellenőrizték a 99-es buszt, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a rendőrök a buszon jogsértést nem tapasztaltak. A buszjárat vonalán az egyenruhások két férfit fogtak el, akiket azért köröztek, mert nem kezdték meg a szabálysértési elzárásuk letöltését. A rendőrök a szabálytalanul közlekedőkkel szemben egy közigazgatási bírságot szabtak ki behajtási tilalom figyelmen kívül hagyása miatt, illetve helyszíni bírságot szabtak ki két esetben buszsáv szabálytalan használata, négy esetben lejárt műszaki miatt, egy-egy esetben mozgáskorlátozott helyen parkolás és kötelező biztosítás hiánya miatt. Két embert közterületi alkoholfogyasztás miatt szankcionáltak helyszíni bírsággal.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

219

A borsodi rendőrök a napokban a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt.

 

Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő és a fogyasztói

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Győri Rendőrőrs és a Körzeti Megbízotti Alosztály állományának összehangolt munkája eredményeként sikerült azonosítani és elfogni négy férfit és egy nőt.

 

Eltűnt Halmosi László

Az idős férfit jelenleg is keresik a szekszárdi rendőrök. Kérjük, aki látta, értesítse a rendőrséget!

 

Emberölés Mánfán

Bűncselekmény áldozata lett egy 26 éves nő. A rendőrök a feltételezett elkövetőt – a nő 39 éves élettársát – a helyszínen elfogták.