Együtt, eredményesebben az illegális migráció ellen

2022. 09. 07., sze - 13:53
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendszeres a magyar és szlovák rendőrök közös szolgálatellátása Esztergomban és Komáromban.

A magyar és szlovák rendvédelmi szervek a magyar-szlovák határrendészeti együttműködés keretében az elmúlt napokban közösen járőröztek Esztergomban és Komáromban. Az egyenruhások hetente többször szerveznek közös szolgálatokat az illegális migráció elleni hatékonyabb fellépés érdekében. Az ellenőrzések célja emellett a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése, valamint a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme. Mindkét rendőri szerv szorgalmazta az együttműködést, melynek eredményeképpen a jövőben számos magyar-szlovák járőrpár jelenlétére lehet számítani mindkét ország területén.

1

A rendőrök feladatukat gyalogosan, valamint szolgálati gépjárművel hajtják végre. Tevékenységük során a szlovák kollégák önálló intézkedési jogosultsággal nem rendelkeznek, a hatályos jogszabályok alapján a magyar rendőrökkel közösen intézkednek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.