Életet mentett a bácsalmási körzeti megbízott

2023. 09. 22., p - 10:04
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Csendháborítás miatt ment az egyik címre a rendőr, ám megérkezve kiderült, hogy a jelenlétére sokkal nagyobb szükség van, mint arra számítani lehetett. 

Arról érkezett bejelentés a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2023. szeptember 20-án 4 óra 50 perckor, hogy csendháborítás van az egyik bácsalmási címen. A helyszínre a Bácsalmási Rendőrőrs egyik körzeti megbízottja és járőrtársa érkezett, ám nem várt dolog történt: egy férfi futott oda hozzájuk segítséget kérni rosszul lett kollégájának. A rendőrök a bajbajutotthoz siettek, aki nem messze tőlük, a földön feküdt eszméletlenül és nem adott életjeleket. Ekkor Fekete Márk r. főtörzsőrmester egy másodpercet sem tétlenkedve felmérte a helyzetet és cselekedett: megkezdte a férfi újraélesztését, majd a mellkaskompressziót egészen a mentők kiérkezéséig végezte. A mentők ezután stabilizálták az állapotát és kórházba szállították a férfit.

A gyors helyzetfelismerés és határozott cselekvés életet mentett.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.