Életmentés egy füsttel teli lakásból

2021. 07. 18., v - 07:10
Készenléti Rendőrség

Egy soproni lakásból két idős embert mentettek ki a készenléti rendőrök. Gyors reagálásukkal  valószínűleg egy tragédiát előztek meg.

Családi vitáról érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. július 16-án kora délután. A Készenléti Rendőrség helyszínre érkező két járőre többször kopogtatott és csengetett a soproni lakásnál, azonban válasz nem érkezett, ezért bementek. Már a résnyire nyitott ajtón keresztül sűrű füst gomolygott ki, a lakás belsejéből pedig halk emberi hangokat hallottak. Azonnal bementek és a földön találtak egy idős, mozgássérült férfit, a széken mellette ült a felesége, akivel kommunikálni nem tudtak. A lakást áramtalanították, a füstöt feltehetően a bekapcsolt villanytűzhelyen hagyott műanyag ételhordó okozta. A magatehetetlen házaspárt azonnal kimenekítették a lakásból, miközben már úton voltak a mentők és a katasztrófavédelem munkatársai.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.