Életmentő figyelem

2022. 09. 06., k - 12:22
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Napok óta nem látták a szomszédok a bácsit, majd az állampolgári bejelentést követően a rendőri intézkedés megmentette az emődi férfi életét.

Bejelentés érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Tevékenység-irányítási Központjába 2022. szeptember 5-én 15 óra előtt nem sokkal, hogy egy emődi, 70 éves férfit péntek, azaz 2022. szeptember 3-a óta nem láttak a kertben, illetve a háza körül, vélhetően történhetett vele valami baj.

A Miskolci Rendőrkapitányság Emődi Rendőrőrsének munkatársai a bejelentést követően haladéktalanul megjelentek a férfi házánál. A rendőrök többek közt azt tapasztalták, hogy a házhoz szállított ebéd a kerítésre van akasztva, másrészt jelzésre senki sem nyit ajtót. A járőrök gyorsan tájékozódtak, majd bementek a portára, ahol az ablakon keresztül látták a földönfekvő bácsit. A felgyorsult intézkedések eredményeként az ajtót betörve, az elsődleges életmentéssel párhuzamosan a mentőszolgálat munkatársait is értesítették a rendőrök.

A napok óta földön fekvő - a kiszáradás és a kihűlés jeleit mutató - férfit a mentőszolgálat munkatársai további ellátás céljából kórházba szállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.