Életmentő figyelem

2022. 09. 06., k - 12:22
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Napok óta nem látták a szomszédok a bácsit, majd az állampolgári bejelentést követően a rendőri intézkedés megmentette az emődi férfi életét.

Bejelentés érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Tevékenység-irányítási Központjába 2022. szeptember 5-én 15 óra előtt nem sokkal, hogy egy emődi, 70 éves férfit péntek, azaz 2022. szeptember 3-a óta nem láttak a kertben, illetve a háza körül, vélhetően történhetett vele valami baj.

A Miskolci Rendőrkapitányság Emődi Rendőrőrsének munkatársai a bejelentést követően haladéktalanul megjelentek a férfi házánál. A rendőrök többek közt azt tapasztalták, hogy a házhoz szállított ebéd a kerítésre van akasztva, másrészt jelzésre senki sem nyit ajtót. A járőrök gyorsan tájékozódtak, majd bementek a portára, ahol az ablakon keresztül látták a földönfekvő bácsit. A felgyorsult intézkedések eredményeként az ajtót betörve, az elsődleges életmentéssel párhuzamosan a mentőszolgálat munkatársait is értesítették a rendőrök.

A napok óta földön fekvő - a kiszáradás és a kihűlés jeleit mutató - férfit a mentőszolgálat munkatársai további ellátás céljából kórházba szállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.