Fókuszban a szórakozóhelyek

2023. 03. 14., k - 07:35
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Esztergomban fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök a szórakozók biztonsága, a jogsértések felderítése és megelőzése érdekében.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság 2023. március második hétvégéjén az éjszakai órákban nagyszabású fokozott ellenőrzést szervezett, amit két szórakozóhelyen és azok környezetében hajtottak végre, Esztergom területén. Az akcióban a rendőrség mellett  a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Osztályának, Esztergom Megyei Jogú Város Közterület-felügyeletének és a katasztrófavédelem munkatársai is részt vettek.

A helyszínek kijelölésében az egyenruhások figyelembe vették a lakossági jelzéseket. Elsősorban olyan vendéglátóegységeket vettek górcső alá, amelyekkel kapcsolatban több panasz is érkezett a rendőrség felé, illetve ahol több intézkedésre is sor került az elmúlt hónapokban. Az egyenruhások az esti órákban közbiztonsági és közlekedésrendészeti ellenőrzéseket hajtottak végre a 18. életévüket be nem töltött személyek kábítószer- és alkoholfogyasztásának visszaszorításának érdekében. Emellett a közlekedés biztonságát hátrányosan befolyásoló durva szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére, illetve megszakítására is kiemelt figyelmet szenteltek.

Az ellenőrzés eredményes volt; az éjszaka során a rendőrök 83 személyt igazoltattak, két körözött férfit fogtak el. Büntetőeljárást indítottak egy férfival szemben, aki ittas állapotban közlekedett személygépkocsijával, majd miután anyagi káros balesetet okozott, elhajtott a helyszínről. A rendőrök rövid időn belül megtalálták a sofőrt, aki beismerte, hogy szeszes italt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. Ezt a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is igazolta. Ezen felül az egyenruhások egy nem megfelelő műszaki állapotú autót is kivontak a forgalomból, amelynek gumiabroncsai olyan kopottak voltak, hogy azok alkalmatlanok voltak a biztonságos közlekedésre. A sofőr részére helyszíni bírságot szabtak ki, a gépkocsi forgalmi engedélyét pedig elvették.

Emellett a társhatóságok a két szórakozóhelyen számos hiányosságot feltártak, amelyet a hatóság további intézkedések céljából továbbítani fog a jegyző felé.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.