Gyermekeket mentettek a füstből

2022. 12. 09., p - 18:09
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök egy 1 és egy 5 éves gyermeket, valamint azok szomszédját kísérték le egy XV. kerületi lakásból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2022. december 9-én 12 óra 35 perckor érkezett bejelentés, miszerint a Budapest, XV. kerületi Zsókavár utcában az egyik lakás kigyulladt.

A kerületi kapitányság két körzeti megbízottja azonnal a helyszínre indult, ahol azzal szembesültek, hogy az épület folyosója sűrű füstben úszott, a kérdéses lakás előtt, ahol a tűz volt, pedig egy nőt találtak, aki elmondta, hogy kigyulladt a páraelszívója, ezért a gyermekeit a szomszédhoz vitte át. A két egyenruhás haladéktalanul megkezdte a folyosó szellőztetését.

Pár perccel később két újabb körzeti megbízott érkezett a helyszínre, akik szomszédos lakásban megtalálták az 1 és 5 éves gyermekeket, illetve egy idősebb nőt. Az átszivárgó füst elől őket a rendőrök lekísérték és a szolgálati kocsiba ültették be. Az édesanya önállóan elhagyta az épületet.

A kicsiket a mentők kórházba vitték általános kivizsgálás céljából.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Szabó János

A siklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 68 éves férfi eltűnése kapcsán.

 

A lopott kártyával fizettek

A mezőkövesdi rendőrök elfogták az a két asszonyt, akik egy bogácsi kempingből eltulajdonított bankkártyával különböző üzletekben cigarettát és élelmiszereket vásároltak.

 

Közös akciót tartottak

A Szendrői Rendőrőrs illetékességi területén a fakitermelés végzése, illetve a faanyag kereskedelmének és szállításának ellenőrzése volt a feladat.

 

Kamerát lopott, azonban látták

Egy okos kamerával a kabátja zsebében akart távozni egy szegedi üzletből egy helybeli férfi, aki azonban az áruért nem fizetett. A rendőrök elfogták.