Házról házra

2021. 05. 15., szo - 09:01
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Kivilágosodott, mire a gödöllői rendőrök befejezték a körözési akciót. Elfogások, előállítások a hét órán át tartó művelet alatt.

A Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó településekre indultak 2021. május 13-án hajnalban a bevetésben részt vevő erők: 11 egyenruhás, öt civil ruhás rendőr, valamint egy szolgálati kutyájával megerősített körzeti megbízott. Erdőkertes, Tura, Galgahévíz, Veresegyház, Dány, Bag, Domony – egyik településről sem távoztak eredménytelenül.

Négy embert (három férfit és egy nőt) azért fogtak el, és állítottak elő, mert az általuk elkövetett szabálysértés miatt jogerősen kiszabott – összesen közel negyedmilliós - pénzbírságot nem fizették be.

Egy kiskorú lány tartózkodási helyének megállapítását és előállítását azért rendelték el korábban, mert megszökött a gyermekotthonból. Megtalálták, de tekintettel minden órás várandósságára, előállítását nem tartották indokoltnak és szükségesnek.

Előállították azonban azt a két férfit, akiket bűncselekmény gyanúja miatt köröztek. Egyiküket lopás vétségének, a másikat személyes adattal visszaélés vétségének, valamint csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt fogták el.

Egy körözés alatt álló bagi férfit azért vezettek elő a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, mert a jogerősen kiszabott - 200 nap - szabadságvesztés letöltésének megkezdését nem kezdte meg.

A Gödöllői Rendőrkapitányság a jövőben is tervez hasonló jellegű összehangolt akciókat.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.