Hivatástudatáról tett tanúbizonyságot a Készenléti Rendőrség őrmestere

2021. 05. 01., szo - 10:45
Készenléti Rendőrség

Kábítószer birtoklása miatt felelhet az elfogott férfi.

A szabadidejét töltő Jámbor Alex r. őrmester, a Készenléti Rendőrség megbízott járőrvezetője 2021. április 30-án 18 óra előtt néhány perccel Budapesten, a VII. kerületben egy Thököly úti üzlet előtt egy gyanús férfira lett figyelmes. Éppen egy nejlonzacskóba csomagolt, zöld kábítószergyanús anyagot mutatott egy másik férfinak, majd együtt távoztak egy kapualjba.

 

Az őrmester szolgálatba helyezte magát és intézkedés alá akarta vonni őket, azonban mindkettő megpróbált elfutni. A rendőr néhány méter után utolérte azt a személyt, aki feltehetően kábítószert tartott magánál, azonban ő továbbra sem volt együttműködő.

Az 57 éves férfi hirtelen a zsebébe nyúlt, amire válaszul a rendőr elővette az engedéllyel magánál tartott gáz- és riasztófegyverét. A határozott fellépésnek köszönhetően megtört az ellenállás. Az őrmester az időközben kiértesített kollégáival együtt előállította a kerületi rendőrőrsre a férfit. Ruházatának átvizsgálás során a farmernadrágjának zsebében nejlonzacskóba csomagolva 1.26 gramm zöld kábítószergyanús anyagot találtak. Felmerült a kábítószer fogyasztásának gyanúja is, amit a gyorsteszt pozitív eredménye alátámasztott.

 

A külföldi férfival szemben - szabadlábon hagyása mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer birtoklása miatt indítottak büntetőeljárást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.