Intézkedés közben halt meg egy férfi Budapesten

2022. 07. 15., p - 15:51
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök megpróbálták újraéleszteni, közben mentőt hívtak, de a férfi a helyszínen meghalt.

Bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányság  Tevékenység-irányítási Központjába 2022. július 15-én 12 óra 32 perckor, hogy a VIII. kerületi Baross utcában egy férfi késsel a kezében őrjöng, és betört egy kirakatot.

A helyszínre érkező járőrök igazoltatni próbálták a láthatóan zavart, korábban késsel fenyegetőző embert, majd bilincset alkalmaztak.

Az intézkedés közben a 30 éves férfi rosszul lett, elvesztette az eszméletét, ezért a rendőrök azonnal, haladéktalanul megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak - de már nem lehetett megmenteni az életét.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az intézkedés arányos, jogszerű és szakszerű volt, a haláleset nem áll összefüggésben a rendőri intézkedéssel.

Közben kiderült, hogy ugyanez a férfi fél órával korábban autóval közlekedett a VI. kerületben, ahol összetört három gépkocsit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopottal loptak

A két budapesti férfi Csepelről vitt el egy autót és egy quadot.

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.