Intézkedések

2022. 07. 14., cs - 10:28
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosban szerda estétől tartó tüntetésekkel összefüggésben végrehajtott rendőri intézkedések mérlege.

A Budapest, V. kerület, Kossuth térre 2022. július 13-án 18 órától bejelentett gyűléssel összefüggésben rendőri intézkedés nem történt. A gyűlés befejezését követően demonstrálók csoportjai a főváros több pontján akadályozták a közlekedést.

A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, azonban ez nem eredményezheti mások jogainak olyan mértékű csorbítását, mint amit a főváros legforgalmasabb közlekedési útvonalainak órákra történő teljes megbénítása jelent. A jogsértések miatt az alábbi intézkedésekre került sor.

A rendőrök szabálysértési feljelentést tettek három emberrel szemben, akik kerékpárral és gyalogosan akadályozták a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében. Az Erzsébet híd budai lehajtójánál egy férfi lánccal ütött fejbe egy rendőrt, a feltételezett elkövetőt elfogták, ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt az ügyészségen kezdeményeztek büntetőeljárást. Ugyanitt egy másik férfit garázdaság gyanúja miatt állítottak elő. Egy férfit az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétség gyanúja miatt fogtak el.

Az Erzsébet hídon egy férfi és egy nő a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszament az úttestre. Mindkettőjüket előállították, a férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak, emiatt ellene büntető-, míg a nő ellen szabálysértési eljárás indult. A Margit hídon két embert garázdaság miatt állítottak elő a rendőrök, három esetben kényszerítőeszközt alkalmaztak, miután többszöri felszólítást követően sem voltak hajlandóak az úttestről felmenni a járdára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.