Ismét életet mentettek a készenlétisek

2021. 06. 14., h - 16:56
Készenléti Rendőrség

A gyors és szakszerű segítség nélkül a beteg nem élte volna túl.

Budakeszin két készenléti rendőrtől kért segítséget 2021. június 11-én az arra közlekedő menetrendszerinti buszjárat vezetője. A sofőr elmondta, hogy a Budakeszi, Fő utca és Temető utca kereszteződésénél egy férfi fekszik az úttesten. A rendőrök megkülönböztető jelzés használatával a helyszínre siettek, ahol az úttesten egy eszméletlen férfin az egyik járókelő éppen szívmasszázst hajtott végre. Az egyenruhások azonnal átvették a földön fekvő férfi ellátását, ellenőrizték légzését és keringését, közben értesítették a mentőket. Alapvető életjelek hiányában és a mentők kiérkezéséig az elsősegélynyújtásban jártas rendőrök mellkaskompresszió alkalmazásával igyekeztek fenntartani a férfi vérkeringésének támogatását. A mentők helyszínre érkezésük után folytatták a még eszméletlen férfi újraélesztését, amiben a készenléti rendőrök is folyamatosan segédkeztek. A beteg állapotát sikerült stabilizálni, majd a mentőszolgálat munkatársai további kezelés érdekében kórházba szállították.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bogyó újra otthon

A szikszói rendőrök visszaadták az eltulajdonított kutyust a gazdájának.

 

Lopott és rabolt

Emelte a tétet az a tiszaburai férfi, aki eleinte csak alkalmi lopásokat, később már rablást követett el. A karcagi rendőrök őrizetbe vették.

 

Lezárt akta: tányéros kenyértörés

Nem kapta vissza lemondott szállásának díját, ezért először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra az a 40 éves zalaszentgróti nő, aki ellen rongálás miatt nyomoztak a ceglédi rendőrök.