Járőrök ébresztették fel az ittas sofőrt

2020. 06. 24., sze - 12:45
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfi vezetői engedély nélkül vezetett, ráadásul kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás sem volt a járművén.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. június 24-én 2 óra körül arról, hogy egy személygépkocsi nekiment egy virágládának Debrecen belvárosában. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és észlelték, hogy a jármű vezetője az autó kormányára borulva alszik. A járőrök a férfit felébresztették, és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett.

Az ellenőrzés során kiderült az is, hogy tiszacsegei lakosnak nincs jogosítványa, továbbá az általa vezetett autón kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás sem volt. A rendőrök a férfit elfogták, majd előállították. Vele szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. 
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emberölés kísérlete a gyanú

A Pest megyei rendőrök a helyszínen elfogták azt a 35 éves román férfit, aki a gyanú szerint a testvérével folytatott vita közben, békítésükre siető ismerősét nyakon szúrta.

 

A rablónak bilincs, a rendőrnek jutalom

A feltételezett elkövető bicskával és símaszkban követelte egy III. kerületi benzinkút bevételét. Három napon belül elfogták a budapesti rendőrök.

 

Festőlétráról a fegyházba

Rács mögött a budatétényi nyugdíjasokra szakosodott bűnbanda utolsó tagja is. A 31 éves budapesti férfi egy évig bujkált a hatóságok elől. Alkalmi munkásként épp egy lakást festett, amikor a KR NNI fejvadászai a múlt héten elfogták.