Káposztásmegyert és a Keleti pályaudvart összekötő buszvonalakat ellenőrizték

2023. 02. 07., k - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök elfogtak egy körözött férfit, de leginkább a közlekedési szabályok megszegése miatt kellett intézkedniük, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a buszokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2023. február 3-án a 20E, 30, 30A és a 230-as autóbuszt, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték.

Az akció során a járműveken a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak. A járőrök a megállóhelyek ellenőrzésekor elfogtak egy 48 éves férfit, aki ellen egy korábbi lopás elkövetése miatt elfogatóparancs volt érvényben, illetve az egyik buszvégállomáson egy eltűntként körözött 16 éves fiút is megtaláltak.

A rendőrök nem csak a buszokat, hanem a járatok útvonalán közlekedő autósokat is ellenőrzik. Elfogtak egy gépjárművezetőt, akit szabálysértési elzárás miatt köröztek, továbbá eltiltás hatálya alatt vezetett. Három járművezetővel szemben szabálysértési feljelentést tettek lejárt műszaki érvényesség, vagy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt.

Az ellenőrzés során a Rákóczi úton a rendőrök egy autóssal szemben helyszíni bírságot alkalmaztak buszsáv jogosulatlan használata miatt, az egyik buszmegállónál előzési szabály megsértése és lejárt műszaki érvényesség miatt is alkalmaztak helyszíni bírságot. Három esetben közigazgatási bírságot szabtak ki – egy autósnál tilos jelzésen való áthaladás, két másiknál a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.