Kenuban utazó gyerekek kértek segítséget- a kölcsei rendőrök Tarpa térségében rájuk találtak

2020. 07. 24., p - 09:12
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A felügyeletüket ellátó férfi ellen a rendőrség büntető- és szabálysértési eljárást is indított.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 50 éves budapesti férfi ellen. A 112-es segélyhívón kért segítséget egy 13 és egy 14 éves fiú 2020. július 22-én este. Elmondták, hogy a Tisza folyón kenuztak egyikük édesapjával, aki eközben alkoholt fogyasztott. A férfi kikötött egy homokpadnál, és ittasságából eredően rövidesen elaludt, és a gyerekek nem tudtak vele kommunikálni. Időközben besötétedett, a fiúk nem tudták hol vannak, ezért megrémültek és a rendőrségtől kértek segítséget. A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársai szolgálati hajóval indultak a rémült gyerekek keresésére, és rövid időn belül a folyó tarpai szakaszán épségben megtalálták, és a szatmárcsekei táborhelyükön biztonságba helyezték őket. A férfi ellen az ittas vezetés miatt a rendőrség külön szabálysértési eljárást indított.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1 + 16

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 54 éves német sofőr ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

1+14

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves bosnyák sofőr ellen, aki 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.