Kiemelet figyelem a kalocsai tanyavilágban

2023. 02. 13., h - 08:10
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai rendszeresen, visszatérően ellenőrzik és teával kínálják a külterületeken élőket.

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai a hideg idő beköszöntével a szokásos napi feladataikon túl még nagyobb figyelmet fordítanak azokra a gyakran hátrányos szociális helyzetű emberekre, akik a tanyavilágban, egyedül élnek. Különösen fontos ez a téli időszakban, amikor az idős, magukról nehezen gondoskodni tudó emberek fokozott veszélynek vannak kitéve, illetve vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat, teljes biztonsággal ellátni magukat.

A kalocsai rendőrök az ellenőrzések során arról érdeklődnek az ott lakóktól, hogy van-e bármire szükségük. A számukra készített meleg teából is adnak és tájékoztatják őket a várható időjárási körülményekről, illetve szükség esetén kitől kérhetnek segítséget.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.