Kiemelt figyelem az időseknek

2022. 09. 30., p - 15:15
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök szórakoztató bűnmegelőzési programmal készültek a szépkorúak védelmében a VIII. kerületi Rendőrmúzeumban.

A BRFK Bűnmegelőzési Osztálya 2022. szeptember 30-án ünnepséget szervezett a budapesti nyugdíjasok számára a 2022. október 1-jei Idősek világnapja alkalmából.

A program célja azoknak az ajánlásoknak, illetve tanácsoknak a közvetlen tolmácsolása volt, amelyek az idősek saját biztonságának megőrzését és védekezési lehetőségeit szolgálják. A rendőrök ennek érdekében olyan gyakorlatot dolgoztak ki, amely az idősebb korosztály sérelmére elkövetett bűncselekmények visszaszorításához, a szubjektív biztonságérzet növeléséhez járulnak hozzá, valamint mérsékelik az olyan élethelyzetek kialakulását, ahol potenciális áldozattá válhatnak.

Az Időskori kortárs-segítő program keretén belül interaktív módon került sor a tapasztalatok cseréjére és a korcsoportokat érintő problémák  megoldására.​

 

​- Okostelefonjára, táblagépére ne telepítsen ismeretlen programot, alkalmazást!

- Telefonon vagy ellenőrizhetetlen internetes felületen ne adja meg bankkártyája vagy netbank fiókjának belépési adatait!

- Ha erre vonatkozó hívást kap, azonnal bontsa a vonalat!

- Amennyiben a telefonáló bajba jutott hozzátartozóra hivatkozva pénzt vagy ékszert kér, ellenőrizze, hogy  kivel beszélt, illetve hívja fel a hozzátartozóját is!

- Ha magát pénzintézet, posta, önkormányzat munkatársának kiadó személy a bankjegyeit kívánja ellenőrizni vagy megpróbál azokhoz hozzájutni, semmilyen körülmények között ne adta át idegennek a pénzét!

- Álrendőrök, szolgáltató álmunkatársai otthonába bejutva, figyelmét elterelve próbálhatják meglopni, ezért az arcképest igazolványukat mindig kérje el, valamint telefonon keresztül tájékozódjon a díjbeszedők, illetve hivatalos személyek azonosságáról!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.