Kilencedik emeleti égő lakásból hozták ki a kispesti járőrök a 87 éves férfit

2020. 11. 30., h - 14:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Méteres lángok csaptak fel a lakóépület tetején, amikor a rendőrök elindultak a legfelső emeletre.

Percek alatt a helyszínre értek a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2020. november 29-én éjjel, miután egy Kazinczy utcai panelházban tűz ütött ki. A rendőröket a Tevékenység-irányítási Központ munkatársa tájékoztatta, hogy a lakóház zárószintjén teljes terjedelmében ég egy lakás, és abban egy idős férfi él.

Gáti Gábor r. főtörzsőrmester és Simon Alex r. őrmester beszaladtak az épületbe, majd a kilencedik emeleten megtalálták az égő lakásban rekedt 87 éves férfit, aki nem tudott kijutni a füsttől és a lángoktól. A tűzben az idős ember mindkét karja és lába megégett, a járőrök a sérültet felemelték és a lépcsőn vitték le az épület elé, majd átadták a mentőknek, akik kórházba szállították. A mentés közben az egyik rendőr enyhe füstmérgezést szenvedett.

A házból a többi lakót a Katasztrófavédelem munkatársai kísérték ki, a tűz miatt az egész épületet kiürítették és áramtalanították. A kiürítés miatt a lakóknak a Budapesti Közlekedési Központ küldött melegedő buszt.

A tűzesetben a többi lakó nem sérült meg, a tűz az elsődleges információk szerint egy gyertyától keletkezhetett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indított büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.