Kilencoldalú egyeztetés

2022. 09. 22., cs - 15:26
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az illegális fakitermelés, falopások visszaszorítása, illetve természetvédelmi célkitűzések voltak a középpontjában annak a szakértői egyeztetésnek, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében tartottak.

A fakitermelésének és szállításának illegális vonulatait érintő kilencoldalú szakmai egyeztetés 2022. szeptember 22-én volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében. A fórum fókuszában az illegális fakitermelés, a falopások megakadályozása, illetve a fa árusításával kapcsolatos visszaélések felderítése volt.

fa

Szerencsi Árpád r. alezredes a főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese bevezetőjében és vitaindítójában többek között elmondta, hogy az elmúlt időszakban csökkent az úgynevezett trükkös faárusítások és falopások száma a megyében. Az eredményes mutatók az érintett szervezetek összefogásának, együttműködésének köszönhető, illetve a jogszabályi háttér és a gazdaság pozitív változásainak. Az előttünk álló kihívásokra azonban közösen kell felkészülni. A kilencoldalú egyeztetés kézzel fogható eredményei közé tartozik a különböző szakterületek szakembereinek közös képzése, az összehangolt akciók szervezése és tartása a megye közútjain és erdőségeiben.

fa2

Információs háttér:

Az egyeztető fórumon résztvevő szervezetek:

Aggteleki Nemzeti Park, Bükki Nemzeti Park, Északerdő Zrt., Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság, Hortobágyi Nemzeti Park, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, Nemzeti Élelmiszerlán-biztonsági Hivatal, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök vitték haza a Bükkben eltévedt nőket

Az aggódó férj telefonált az esti órákban a rendőrségre, hogy felesége és annak barátnője feltehetőleg eltévedt a Bükkben. A 66 és 77 éves nőt éjféltájt találták meg a rendőrök, erdészek segítségével.

 

Vissza az iskolába

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el lopásokat a XIII. kerületben; két tanári szobát is kiszemelt.

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.