Közlemény

2023. 02. 09., cs - 14:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény (a továbbiakban Gytv.) hatálya alá tartozó több gyűlést jelentettek be a fővárosban 2023. február 11-ére. Ezek közül a Budai Vár – Bécsi Kapu területére bejelentett három gyűlést Budapest rendőrfőkapitánya a Gytv. 14. § alapján megtiltott, mert a gyülekezés helyszíne olyan országos jelentőségű történelmi emlékhely, illetve időpontja olyan nap, ami a nemzetiszocialista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök áldozataira emlékeztet.

A tiltó határozatokat a BRFK a jogszabályi előírásoknak megfelelően közzétette a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását, ugyanakkor intézkedni fog a jogsértések elkövetőivel, a betiltott gyűléseken résztvevőkkel, illetve a be nem jelentett gyűlések szervezőivel, megtartóival szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Robbantani akart

A zuglói rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint robbantással fenyegetett​​ egy áruházat.

 

Rendőrkézen a gázolajtolvajok

A kazincbarcikai rendőrök elfogták azt a két férfit, akik munkagépekből tulajdonítottak el csaknem 1000 liter gázolajat.

 

Áruházakból loptak

Sorozatban lopott két férfi Szegeden. Az ügyben indult nyomozás lezárult.