Közlemény

2023. 02. 09., cs - 14:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény (a továbbiakban Gytv.) hatálya alá tartozó több gyűlést jelentettek be a fővárosban 2023. február 11-ére. Ezek közül a Budai Vár – Bécsi Kapu területére bejelentett három gyűlést Budapest rendőrfőkapitánya a Gytv. 14. § alapján megtiltott, mert a gyülekezés helyszíne olyan országos jelentőségű történelmi emlékhely, illetve időpontja olyan nap, ami a nemzetiszocialista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök áldozataira emlékeztet.

A tiltó határozatokat a BRFK a jogszabályi előírásoknak megfelelően közzétette a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását, ugyanakkor intézkedni fog a jogsértések elkövetőivel, a betiltott gyűléseken résztvevőkkel, illetve a be nem jelentett gyűlések szervezőivel, megtartóival szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.