Közös akciót tartottak

2023. 02. 02., cs - 14:29
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Szendrői Rendőrőrs illetékességi területén a fakitermelés végzése, illetve a faanyag kereskedelmének és szállításának ellenőrzése volt a feladat.

Az Edelényi Rendőr Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrs, az Encsi Rendőrkapitányság és az Északerdő Zrt. Jósva Tornai-Erdészet szakembereivel 2023. február 26-án végeztek közös ellenőrzést Rakaca és Szászfa külterületén, illetve a települések közútjain.

A rendőrök az akció végrehajtásakor leginkább farakományt szállító járműveket állítottak meg és ellenőriztek. A járőrök az intézkedések során a közlekedési szabálysértőkkel szemben több esetben helyszíni, és közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve három alkalommal szabálysértési feljelentéssel is éltek.

A járőrök a nap folyamán két férfit fogtak el az egyik ellen elfogatóparancs volt érvényben, míg a másik személy tulajdon elleni szabálysértést - falopást - követett el, akiket őrizetbe is vettek a rendőrök.

A tüzelő, -illetve faanyagokkal kereskedők, valamit ilyen termékeket szállító cégek és magánszemélyek a jövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre a teljes vármegye területén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.