Közös ellenőrzés Nógrád megye erdeiben

2021. 04. 07., sze - 09:28
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A természetvédelmi területek megóvása, a jogsértések megelőzése és megszakítása céljából tartottak fokozott ellenőrzést a hatóság tagjai a Pásztói Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A Pásztói Rendőrkapitányság a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat munkatársai közösen tartottak fokozott ellenőrzést 2021. április 5-én a rendőrkapitányság illetékességi területén található erdőkben. Az akció célja elsősorban az erdészeti, természetvédelmi és a tulajdon elleni szabálysértések és jogsértések elkövetésének megelőzése, megszakítása volt.

A légirendészet jelzése alapján a rendőrök és a szakemberek a Bér és Buják közötti természetvédelmi területen két motorkerékpárost ellenőriztek, akikkel szemben természetvédelmi szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírásgot szabtak ki. A hatóság tagjai további egy gépjárművezetővel szemben tettek szabálysértési feljelentést.

Nógrád megyében a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű akciók.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.