Közös szolgálat a természetvédelmi területek védelméért

2022. 07. 13., sze - 10:28
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a Pásztó környéken található települések erdeiben két krosszmotorossal szemben intézkedtek a természetvédelmi területre való behajtás szabályainak megszegése miatt.

A Pásztói Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály egyenruhásai az Egererdő Zrt. Bátonyterenyei Erdészetének munkatársaival és a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őreivel közös szolgálatot láttak el 2022. július 10-én a Pásztó környéki települések külterületeihez tartozó erdőkben és természetvédelmi területeken.

Az akció során a rendőrök az erdőben – a jogszabályi tiltás ellenére – krosszmotorral közlekedő két személyt állítottak meg, akik nem rendelkeztek a természetvédelmi területre történő behajtási engedéllyel. A két férfivel szemben a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őrei a szabályszegés elkövetése miatt közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében Nógrád megyében a jövőben is számítani lehet hasonló, összehangolt akciókra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.