Közös szolgálat Nyíregyháza biztonságáért

2022. 05. 24., k - 10:14
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság összehangolt hatósági jelenléttel is biztosítja a megyeszékhely közrendjét és közbiztonságát.

Rendőrök, közterület felügyelők, és polgárőrök közösen látnak el járőrszolgálatot a nyári időszakban péntek éjszakánként Nyíregyházán.

A fokozott hatósági jelenlét a város frekventált területeire; a parkok, közterek, játszóterek, és az éttermek-szórakozóhelyek környezetére fókuszál, és elsősorban a lakosság nyugalmát megzavaró, valamint a szubjektív közbiztonságérzetüket hátrányosan befolyásoló jogsértések megelőzésére irányul.

 

A korábbi évek pozitív visszajelzései alapján az együttműködő hatóságok munkatársaival megerősített rendőrségi szolgálat hatékonyan biztosította a városlakók nyugalmát, a szórakozók biztonságát. 

 

A demonstratív szolgálatellátás 2022. május 20-án megkezdődött, és egészen szeptemberig tart. A közterületi szolgálatok tervezésekor a résztvevő hatóságok figyelembe veszik az állampolgári bejelentéseket, és a köznyugalmat megzavaró korábbi jogsértések helyszíneit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Csak kilépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 2-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.