Lezárt autóból mentettek ki egy fiatal lányt a nyíregyházi rendőrök

2020. 09. 07., h - 10:42
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kénytelenek voltak betörni a tűző napon parkoló autó egyik szélvédőjét.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy mezőkeresztesi házaspár ellen. A 34 éves férfi és 37 éves felesége három gyermekükkel érkeztek 2020. szeptember 6-án délután Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre. A szülők az állatpark közelében parkoltak le autójukkal, amelyben 14 éves lányukat több órára magára hagyták. Az apa a család távozása előtt az elektromosan működő ablakokat felhúzta, az autót központi zárral lezárta. A rendőrséget egy állampolgár értesítette arról, hogy egy tűző napon parkoló, lezárt autóban tartózkodó lány kért tőle segítséget, mert rosszul van, nem kap levegőt. A lány belülről, segítője kívülről próbálta kinyitni az ajtókat, de nem sikerült. A rendőrök haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol akkor már több segítő szándékú állampolgár is tartózkodott. Tornai Roland r. törzsőrmester és járőrtársa Gombocz István r. őrmester látva az utastérben tartózkodó, egyre kétségbeesettebb lányt, pillanatok alatt döntöttek. Miután az egyik segítő egy villáskulccsal betörte a gépkocsi egyik szélvédőjét, a rendőrök kiemelték a lányt az utastérből. A felhevült állapotban lévő fiatalt, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A mentés után érkeztek meg a szülők, akik azt mondták, nem gondolták, hogy ilyen baj történhet. Abban a tudatban voltak, hogy a központi zárral lezárt autó ajtaját a lány ki tudja nyitni belülről.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy kiló heroin

A budapesti rendőrök 36 millió forint értékű kábítószert és három feltételezett dílert vontak ki a forgalomból.

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.