Mindent (is) elkövetett, amit nem lehetett… volna

2022. 10. 14., p - 10:28
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Paksi kollégáink őrizetbe vették, s pár napon belül bíróság elé állították a számos szabálysértést és feltehetően bűncselekményt elkövető tatárszentgyörgyi férfit.

A Paksi Rendőrkapitányság járőrei 2022. október 10-én az esti órákban akartak megállítani egy autót a 6232-es úton. Kollégáink azért figyeltek fel a járműre, mert annak sofőrje nem állt meg a STOP táblánál. A járőrök ellenőrizni akarták a kocsit és annak vezetőjét, de a sofőr a rendőri jelzés ellenére továbbhajtott. A 28 éves tatárszentgyörgyi férfit végül Pálfán sikerült ellenőrizni, aki elismerte, hogy ő vezette a járművet.

Ekkor jöttek a meglepetések, hiszen a sofőr szinte minden lehetséges közlekedési szabálysértést elkövetett, amit lehetett. Nem állt meg a STOP táblánál, túl gyorsan hajtott, kivonta magát a rendőri intézkedés alól, jogosítványa nincsen, mert korábban eltiltották a vezetéstől, és utánképzésen nem vett részt. A zavartan viselkedő férfinél, a szonda pozitív értéket jelzett, és felmerült bódító hatású szer használata is vele kapcsolatban. Ha ez még nem volt elég, olyan autóval közlekedett, amit korábban kivontak a forgalomból és a kocsira kötelező felelősségbiztosítás sincsen.

Ezek miatt kollégáink a 28 éves sofőrt őrizetbe vették, és gyorsított eljárásban bíróság elé vitték.  A bíróság az engedély nélküli vezetés miatt vele szemben pénzbüntetést szabott ki, és hosszú hónapokra eltiltotta a vezetéstől. Emellett további szabálysértési eljárások, közigazgatási hatósági eljárás és feltehetően büntetőeljárások várnak a bátor szabályszegőre.     


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.