Ne hagyja, hogy a zsebében turkáljanak!

2022. 11. 25., p - 08:07
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A belvárosi karácsonyi vásárban tartott sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet az év végi ünnepek közeledtével jellemző bűncselekményekre, és adtak bűnmegelőzési tanácsokat a budapesti rendőrök.

A plázákban, vásárokon, piacokon nem csak a karácsonyi bevásárlást intéző tömeg, hanem zsebtolvajok is előfordulhatnak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. november 24-én az V. kerületi Vörösmarty téren tartott sajtótájékoztatóján arra hívták fel a figyelmet, hogy ilyen helyeken mindenki különösen figyeljen értékeire.

 

  • Aki bűncselekményt tapasztal, értesítse a biztonsági szolgálatot, vagy hívja a 112-es segélyhívó számot.
  • Pénztárcáját, bankkártyáját, mobilját biztonságos helyen tartsa (belső, lehetőleg zárható zsebben vagy magához szorított táskában).
  • Nézze meg alaposan a megvásárolni kívánt termék állapotát, a számlát pedig tegye el, ha később mégis valamilyen minőségi probléma adódna.
  • Kerülje el az illegális utcai árusokat; a náluk vásárolt termékek rossz minőségűek, akár veszélyesek is lehetnek, és az eladót később nem tudja megtalálni a reklamációval.

Legalább ugyanilyen fontos a körültekintés az online vásárlás esetén, hiszen a bűnözők az interneten is jelen vannak.

 

  • Mindig ellenőrizze az oldal hitelességét, és olvassa el a korábbi vásárlók értékeléseit.
  • Lehetőleg ne előre fizessen, hanem utánvéttel vásároljon.
  • További hasznos információk az online és telefonos csalások megelőzésére: www.kiberpajzs.hu

 

Természetesen a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenruhás rendőrei és civil ruhás nyomozói is ügyelnek az ünnepi forgatag biztonságára. A belvárosi karácsonyi vásár látogatói a Hagyományőrző Rendőrszázad tagjaival is találkozhatnak.

 

A mellékelt videón a fővárosi zsebtolvajok módszereit mutatjuk be.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.